Sve vesti :

Android 4.4

Da li imate stari laptop ili desktop koji je spor i praktično beskoristan? Jedan od najboljih načina da oživite stari računar, koji verovatno ni kad je bio nov pre nekoliko godina nije bio preterano brz jeste da na njega instalirate operativni sistem koji je mnogo manje zahtevan od Windows-a. To u praksi znači neka od    detaljnije »

Testovi racunara laptopova

Da biste kupili računar kojim ćete biti zadovljni nije potrebno da poznajete hardver već samo da dobro umete da procenite svoje potrebe. Saberite svoje odgovore i saznaćete koliki je minimalni trošak na laptop koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Ova alatka neće vam reći koji računar da kupite ali će vas snabdeti korisnom informacijom poput:    detaljnije »

optimizacija1

Već dve decenije programi za optimizaciju Windows-a nalaze se na svakom drugom računaru. Oni navodno “čiste” memoriju i “održavaju” računar, ali su u najmanju ruku nepotrebni a često i štetni. Čak i kada obavljaju neku funkciju, oni ne rade ništa za šta već ne postoji komanda u Windows-u, tako da vam naplaćuju nešto što već    detaljnije »

Dell hibernate

Stanje spavanja je stanje za uštedu energije koje računaru omogućava da brzo nastavi rad pod punim napajanjem (obično za nekoliko sekundi) kada želite da nastavite sa radom. Postavljanje računara u stanje spavanja nalik je pauziranju DVD plejera – računar odmah prestaje sa radom i spreman je za ponovno pokretanje kada poželite da nastavite rad.

dell

Ako ste oko dve godine veoma aktivno koristili laptop uz često oslanjanje na bateriju, svi su izgledi da je došlo vreme za menjanje baterije. Za one koji su retko koristili laptop nepovezan na strujnu utičnicu, ovaj period može se produžiti na čak četiri godine, ali svakako će vreme za zamenu baterije doći pre nego vreme    detaljnije »

baterija

Posle oko dve godine korišćenja, baterija na laptopu imaće samo deo potencijala koji je imala kada je laptop bio nov i zamena će biti neminovna. Kupovina nove baterije je značajan trošak i taj novac možete sačuvati ako se od prvih dana upotrebe pridržavate nekoliko jednostavnih saveta: Nemojte bez potrebe sasvim prazniti bateriju. Daleko je bolje    detaljnije »

poredjenje1

Kada se danas kupuje telefon nema ni govora o prošlogodišnjem modelu, sama takva pomisao deluje nam čudno. Zašto onda kupci redovno biraju u prodavnicama laptopove u kojima je hardver star od jedne do dve i po godine?

3521ww

Veoma su retki laptopovi koji su brzi a pritom štedljivi i povoljne cene. Dell je u okviru linije Inspiron 3521 ponudio i jedan pravi narodni laptop, sa cenom kojoj malo ko može da parira (30.000 dinara), i odnosom cene i kvaliteta potpuno bez premca.